+3630 582 9761 teashop@mentateashop.hu

A tea eredetileg keserű ízét nem sokan szeretik, ezért kevés az olyan ember, aki mindenféle ízesítés nélkül issza. Az viszont, hogy ki mit használ az ízesítéshez, már személyes ízlés kérdése, és ahány ház, annyi szokás. Sokaknak a cukor és citrom kombó rögzült be gyerekkorunkból, de sok más módja létezik még a teánk ízesítésének.

Hoztam néhány tippet, amiből látni fogod, milyen egyszerűen tudsz különleges ízeket csempészni a teádba, és hogy az ízvariációknak csak a képzeleted szab határt. Próbálj ki az alábbi ötletekből néhányat, és dobd fel a teázás élményét!

 

Természetes édesítőszerek

Méz

A méz a cukor mellett a másik leggyakrabban használt édesítőszer, ha teázásról van szó. Majdnem ugyanannyi kalóriát tartalmaz, mint a cukor, viszont a benne található aminosavak, vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok által sokkal egészségesebb választás.

Stevia

A steviát a jázminpakóca leveléből vonják ki, és dél-amerikai őslakosok már évszázadok óta használják gyógyításra és édesítésre. Legnagyobb előnye, hogy kalória- és szénhidrátmentes édesítőszer, plusz energia nélkül édesíti az ételeket, italokat. Kb. 300-szor édesebb a cukornál, így kevesebb mennyiség is elég belőle.

 

Szörpök

Szörpöt a teába?! Miért ne? Érdemes nyáron kipróbálni a különböző szörpökkel ízesített jeges teákat. Garantáltan felfrissítenek, nagyon finomak, és a szörpök használatával az édesítést is meg tudod oldani, nincs szükség külön cukorra vagy mézre. Hogy milyen szörpöt használsz, az csak ízlés kérdése, a lehetőségek száma végtelen. Kísérletezz bátran a mennyiséggel is, és hamar meg fogod találni a kedvenc kombinációdat!

 

Gyümölcslevek

A szörpökhöz hasonlóan a gyümölcslevek is alkalmasak a teák ízesítésére, fel tudod dobni velük a legunalmasabb teát is. Legnépszerűbbek az őszibarack-, citrom-, narancs-, ananász-, vagy meggylevek, de az ízeknek csak a képzeleted szab határt!

 

Lekvárok és jamek

Elsőre valószínűleg furcsán hangozhat, hogy valaki lekvárt vagy jamet tesz a teájába, de hidd el, megér egy próbát! Ugyanúgy édesítenek és ízesítenek is egyszerre, mint a szörpök, így aki szereti a gyümölcsös ízű teákat, annak érdemes kipróbálnia! Ehhez a művelethez egy teaszűrő kosárra lesz szükséged, legalábbis ha nem szeretnéd, hogy apró magok vagy gyümölcsdarabok úszkáljanak a teádban. A gyümölcskosárba beleteheted a teafüvet és a lekvárt vagy jamet egyszerre, majd öntsd fel vízzel, és hagyd ázni. Az eredmény magáért beszél, és forró vagy jeges teával is működik!

 

Csokoládé

Ha szereted a csokit, akkor a tea csokival ízesített változatát is ki kell próbálnod! Webshopunkban találsz ilyen szálas teákat ( mint pl. a pezsgős eper fekete tea, az ír csokoládé fekete tea vagy a belga csoki rooibos tea), de te is tehetsz csokiforgácsot, apróbb csokidarabokat a teádba. A lényeg az egyensúlyon van, hiszen nem forró csokit szeretnél csinálni a teából, hanem ízesíteni azt. Az étcsoki például könnyen elnyomhatja a tea természetes aromáját, ezért próbálkozz inkább tejcsokoládéval.

 

Mint látod, sok egyszerű, otthon is megtalálható alapanyag felhasználásával igazi tea remekműveket tudsz készíteni, akár magadat, akár vendégeidet szeretnéd elkápráztatni. Természetesen a jó teához jó minőségű alapanyagra van szükség. Látogass el webshopunkba, és válogass minőségi szálas teáinkból!

Kellemes teázást kívánok!